Dámský jantarový náhrdelník se stříbrným zapínáním

V dobách Římské říše se jantar vozil do Říma z Pobaltí. Měl cenu zlata. Římané (a nejen oni) mu přisuzovali magické a léčivé vlastnosti. Náhrdelník je z přírodního baltského jantaru mléčného typu, uzávěr je ze stříbra Ag 925/1000. Za každým korálkem je udělaný uzel.   

Délka: 43 cm

785 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 16033
Dámský jantarový náhrdelník se stříbrným zapínáním
Nahrdelnik jantar stribro 160331
Tip Bestseller
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Doprava zdarma
v rámci ČR nad 3500 Kč
Dárek zdarma
ke každé objednávce
Jednoduché obdarování
Doručíme přímo obdarované osobě.

Detailní popis produktu

Náhrdelník je z přírodního baltského jantaru mléčného typu. Je navlečený na pevné nylonové šňůrce a za každým korálkem je z bezpečnostních důvodů udělaný uzel. Stříbrné zakončení je na karabinku. 

Materiál:
- přírodní baltský jantar
- stříbro Ag 925/1000
- nylonová šňůrka

Délka náhrdelníku: 43 cm
Váha: 5,1 g 

Na přání můžeme pro Vás udělat podobný náhrdelník v kombinaci jantaru s jinými korálky, například tygřím okem, granátem nebo turmalínem. Můžeme také vyrobit stejný náhrdelník v jiné délce. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat přes kontaktní formulář zde.

Jantaru se odjakživa přisuzovaly blahodárné účinky na zdraví. Je to i docela logické. Vždyť jantar je zkamenělá pryskyřice pravěkých stromů, a pryskyřice vždy fungovala a funguje jako léčivá míza. Chrání strom před škůdci a při poškození kůry stromu v daném místě okamžitě vytváří ochrannou vrstvu.
O blahodárném působení jantaru se zmiňuje již Plinius Starší a Hippokrates. Kolem 3 až 8 % z hmotnosti baltského jantaru tvoří kyselina jantarová. Kromě toho je jantar elektronegativní, proto když se dostane do kontaktu s tělem, ionizuje ho a upravuje rovnováhu elektrolytů. Má také antibakteriální a antiseptické účinky. Jantarová tinktura posiluje obranyschopnost těla, pomáhá zmírnit příznaky nachlazení, horečky i bolest svalů a kloubů. V tradiční čínské medicíně se jantar přidával do některých odvarů na zklidnění. No a naši nejmenší, kojenci a batolata nosí jantarové náhrdelníky nebo náramky, aby jim pomáhaly mírnit bolest a snižovat otok při růstu zoubků. 

Více zajímavostí o jantaru se dovíte na našem blogu.

Náhrdelník, který po zakoupení obdržíte, může mít mírně jiný barevný odstín a kresbu. Avšak délka náhrdelníku, velikost a počet korálků bude stejný jako na fotografii. 

Barvy na fotografiích se mohou mírně lišit od skutečných barev v závislosti na nastavení obrazovky. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Náhrdelníky
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Stříbro Ag 925/1000
Podle pohlaví: Pro ženy
Podle příležitosti: Na každý den
Podle stylu: Minimalistický
Podle tvaru: Jiné

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: