Dámský náhrdelník z korálků jantaru

V dobách Římské říše se jantar vozil do Říma z Pobaltí. Měl cenu zlata. Římané (a nejen oni) mu přisuzovali magické a léčivé vlastnosti.  Náhrdelník je z přírodního baltského jantaru mléčného typu, je velice příjemný na dotek. Uzávěr je plastový. Za každým korálkem je udělaný uzlík. Díky pevnému plastovému uzávěru na závit se nemusíte obávat, že se náhrdelník snadno otevře.     

Délka náhrdelníku: 49 cm

4 680 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 16011
Dámský náhrdelník z korálků jantaru
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Doprava zdarma
v rámci ČR nad 3500 Kč
Dárek zdarma
ke každé objednávce
Jednoduché obdarování
Doručíme přímo obdarované osobě.

Detailní popis produktu

Náhrdelník je z korálků baltského jantaru mléčného typu. Jestli nosíte ráda tmavé halenky nebo svetříky, kresba jantarových korálků vynikne ještě víc.  Plastový uzávěr s jantarovými korálky hezky splyne. Zapíná se na závit, takže je i velice pevný.    

Materiál:
- přírodní baltský jantar
- nylonová šňůrka
- plastový uzávěr

Délka náhrdelníku: 51 cm
Velikost korálků: 11,5 x 5,5 mm
Váha: 18 g 

Jantaru se odjakživa přisuzovaly blahodárné účinky na zdraví. Je to i docela logické. Vždyť jantar je zkamenělá pryskyřice pravěkých stromů, a pryskyřice vždy fungovala a funguje jako léčivá míza. Chrání strom před škůdci a při poškození kůry stromu v daném místě okamžitě vytváří ochrannou vrstvu.
O blahodárném působení jantaru se zmiňuje již Plinius Starší a Hippokrates. Kolem 3 až 8 % z hmotnosti baltského jantaru tvoří kyselina jantarová. Kromě toho je jantar elektronegativní, proto když se dostane do kontaktu s tělem, ionizuje ho a upravuje rovnováhu elektrolytů. Má také antibakteriální a antiseptické účinky. Jantarová tinktura posiluje obranyschopnost těla, pomáhá zmírnit příznaky nachlazení, horečky i bolest svalů a kloubů. V tradiční čínské medicíně se jantar přidával do některých odvarů na zklidnění. No a naši nejmenší, kojenci a batolata nosí jantarové náhrdelníky nebo náramky, aby jim pomáhaly mírnit bolest a snižovat otok při růstu zoubků. 

Více zajímavostí o jantaru se dovíte na našem blogu.

Obdržíte náhrdelník, který vidíte na fotografiích. Barvy na fotografiích se mohou mírně lišit od skutečných barev v závislosti na nastavení obrazovky. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Náhrdelníky
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Bez kovu
Podle pohlaví: Pro ženy
Podle příležitosti: Na každý den
Podle stylu: Elegantní
Podle tvaru: Kruh

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: