Stříbrný prsten s modrým jantarem

Vzácný modrý jantar z Dominikánské republiky v tomto stříbrném prstenu na sluníčku mění barvy od zlatavé po světle zelenomodrou.  Nebudete chtít od něj odtrhnout oči. 
Váha: 4,5 g
Velikost: univerzální
 

2 690 Kč 2 690 Kč / 1 ks
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 41033
Stříbrný prsten s modrým jantarem
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Doprava zdarma
v rámci ČR nad 3500 Kč
Dárek zdarma
ke každé objednávce
Jednoduché obdarování
Doručíme přímo obdarované osobě.

Detailní popis produktu

Materiál: 
- dominikánský modrý jantar
- stříbro Ag 925/1000

Váha: 4,5 g
Rozměry jantaru včetně obruby:  18 x 10 x 8,5 mm

Kamínek jantaru v tomto prstenu je na tmavém podkladu, aby vynikla jeho zvláštnost. Obsahuje drobné inkluze, pravděpodobně organického původu. V průběhu fosilizace byl jantar před desítkami milionů let vystavený sopečné činnosti. V důsledku vysoké teploty v zemi  při výbuchu sopky roztál a poté znovu zkameněl. V tekuté formě do sebe nabral to, co právě v jeho blízkosti bylo. 

Prsten je ve spodní části otevřený, takže si ho můžete nastavit podle vaší velikosti. Na fotografii je nastavený na velikost 59 (vnitřní průměr 18,7 mm). Pokud nám dopředu napíšete vaši velikost, můžeme vám ho předem nastavit. Doporučujeme ale úpravu jen o cca 2 - 3 velkosti.   

Král jantarů aneb modrý jantar pochází z Dominikánské republiky z již vyhynulého stromu - luštěniny zvané Hymenea protera. Jeho stáří se odhaduje na 15 až 40 milionů let. Patří mezi velice vzácné druhy jantaru a je specifický svým zbarvením a optickými vlastnostmi. Jeho barva samotná je medově žlutá až hnědavá, ale když dáte vybroušený a vyleštěný kamínek na černý podklad, absorbuje modré vlny světelného spektra a zbarví se do modra. Za různých světelných podmínek háže rozdílné odstíny, jeho barva ale nejlépe vynikne na přímém sluníčku.

Obvykle odesíláme následující pracovní den po obdržení platby, zabalené v dárkové šperkové krabičce.

Barvy na fotografii se mohou mírně lišit v závislosti na nastavení obrazovky. Prstýnek byl focený pod slunečním světlem. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Prsteny z dominikánského jantaru
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Stříbro Ag 925/1000
Podle pohlaví: Pro ženy
Podle příležitosti: Na každý den
Podle stylu: Minimalistický
Podle tvaru: Ovál

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: