Náušnice ze stříbra Ag 925/1000 a jantaru

Stříbrné náušnice s magickým jantarem budete ráda nosit každý den. Jantar, kámen slunce, přitahuje do života světlo a naději. Kuličky symbolizují celistvost.

 

725 Kč
Dostupnost: Skladem (3 pár)
Kód: 51171
Náušnice ze stříbra Ag 925/1000 a jantaru
Minimalisticke stribrne nausnice s jantarem 511711
Tip Bestseller
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Doprava zdarma
v rámci ČR nad 3500 Kč
Dárek zdarma
ke každé objednávce
Jednoduché obdarování
Doručíme přímo obdarované osobě.

Detailní popis produktu

V náušnicích ze stříbra byly vsazeny kuličky z přírodního baltského jantaru mléčného typu. Každá kulička je jedinečná s neobyčejnou kresbou. Tím vyniknou i v minimalistickém provedení. 

Materiál:

  • stříbro Ag 925/1000
  • přírodní baltský jantar

Váha: 2,0 g
Průměr jantarových kuliček: 8 mm
Délka náušnice: 28 mm

Původ jantaru: Polsko 

Dodáváme v dárkové šperkové krabičce.

Co je jantar

Baltský jantar, zvaný také sukcinit, pochází z různých druhů již vymřelých jehličnanů Pinus succinifera. Odhaduje se až kolem 350 druhů jehličnanů. Baltský jantar má ze všech druhů nejvyšší podíl kyseliny jantarové. Ta tvoří až 8 % z jeho celkové hmotnosti.

Nejbohatší ložiska se podle odhadů nachází v Kaliningradské oblasti, dále pak na severu Polska, Litvy a podél pobřeží Baltského moře. Jeho věk se odhaduje na přibližně 28 až 54 milionů let. Je starší než samo Baltské moře.

Baltský jantar bývá pod žlutohnědou vrstvou zoxidované kůry průhledný, polo-průhledný nebo úplně neprůhledný, tzv. mléčný. Nabízí celou škálu barev, od sněhobílé až po béžovou, citronově žlutou, medovou, oranžovou, červenou až hnědou. Polský vědec Adam Chetnik ve svém Malém slovníku odrůd jantaru definoval kolem 200 variací.

Barvami a formou ale rozmanitost tohoto organického drahokamu nekončí. Příroda si s jantarem opravdu vyhrála a „namalovala“ v něm tisíce nádherných, těch nejoriginálnějších kreseb. Klidně by mohla vystavovat v Louvru vedle těch nejslavnějších malířů světa.

Jak o jantarový šperk pečovat

  • Pravidelně svůj šperk čistěte.

Nejlepším způsobem je otření látkou ze 100% bavlny nebo z klasické džínoviny. Jantar lze čistit nasucho, nebo látkou namočenou do vlažné vody. Pokud je to nutné, můžete použít trochu jemného mýdla nebo saponát, např. Jar. Dbejte ale na to, abyste poté jantar důkladně opláchli a osušili bavlněnou látkou.

Nepoužívejte mikrovlákno ani žádné leštící hadříky z umělých vláken. K čištění nikdy nepoužívejte ultrazvukové čističky, parní čističe ani chemické prostředky. Pokud potřebujete vyčistit stříbrnou část šperku, použijte hadřík určený na čištění stříbra, vyhněte se ale částem z jantaru.

  • Mějte šperky pečlivě uložené

Ideální je jantarový šperk po sundání schovat do bavlněného, případně hedvábného sáčku. Ochráníte jej tak před poškrábáním. Nedoporučujeme jantarové šperky nechávat společně s jinými šperky, především s ostrými kovovými hranami, zvyšuje se tím riziko poškrábání a poškození povrchu.

  • Chraňte svůj jantar před chemickými látkami

Jantar je obecně citlivý na chemikálie, např. parfémy, laky na vlasy nebo dezinfekci. Při častém kontaktu s nimi se může na jeho povrchu vytvořit bělavý povlak nebo může zmatnět. Šperk by se musel v takovém případě znovu přebrousit a přeleštit.

Barvy na fotografiích se mohou mírně lišit od skutečných barev v závislosti na nastavení obrazovky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Náušnice z baltského jantaru
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Stříbro Ag 925/1000
Podle pohlaví: Pro ženy
Podle příležitosti: Narozeniny, Na každý den
Podle stylu: Minimalistický
Podle tvaru: Kulička

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: